Is homeopathie een optie om artrose te behandelen?

Homeopathie is een alternatieve geneeswijze die zeer populair is bij een grote groep mensen. Bij deze manier van genezen gebruikt men namelijk alleen plantaardige bestandsdelen. Voor mensen die een bezwaar hebben om te veel chemicaliën in hun lichaam te stoppen kunnen hier dan ook baat bij hebben.

Hoewel er weinig tot geen wetenschappelijk bewijs is van de effectiviteit van de geneeskunde, is het wel bekend dat veel patiënten die aan artrose leiden positieve ervaringen melden. Homeopathie is een optie om verschillende nadelige symptomen van artrose te behandelen. Veel mensen vragen zich af; artrose, wat helpt er tegen? in dit artikel wat meer informatie.

Kan helpen bij pijnbestrijding

skeletWat in ieder geval vaststaat is dat homeopathische geneesmiddelen kunnen helpen bij het bestrijden van pijn. Het is inmiddels wel bekend dat veel planten stoffen bevatten die kunnen bijdragen aan pijnbestrijding. Vooral voordelig is dat dit ook nog een keer met middelen wordt gedaan die weinig tot geen bijwerkingen hebben. Een groot verschil met de chemische pijnstillers die lichamelijke ongemakken en zelfs verslaving teweeg kunnen brengen.

Ontsteking remmende werking

Homeopathie is een woord dat uit het Grieks afkomstig is. De alternatieve geneeswijze bestaat al meerdere eeuwen. Vrij vertaald betekent het woord: gelijkwaardig aan het ziekmakende. De geneeswijze is dan ook gebaseerd op de gedachte dat als men hetgeen wat iemand ziek maakt in kleine hoeveelheden in het lichaam toedient dat dit het lichaam een sein geeft om de strijd met de symptomen aan te gaan. Een symptoom van artrose waarbij dit vooral effectief kan zijn is het remmen van ontstekingen. Er zijn meerdere homeopathische middelen die een ontsteking remmende werking hebben.

Bot sterkte en -dichtheid verbeteren

Soms worden er door homeopaten ook weleens claims gemaakt waar voorzichtig mee omgegaan moet worden. Hoewel er een kern van waarheid in de claim kan zitten, is het ook belangrijk dat iemand die aan artrose leidt geen valse hoop wordt gegeven. Zo kunnen er bijvoorbeeld best homeopathische middelen zijn die de sterkte en dichtheid van een bot iets kunnen verbeteren. Als men echter al last heeft van artrose dan is er sprake van beschadigd kraakbeen. Dit zal zich niet door de alternatieve geneeswijze miraculeus herstellen. Een chirurgische ingreep is noodzakelijk en een homeopathie behandeling nadien kan wel nuttig zijn.