Mijn pijnklachten

Normaal ben ik niet zo’n klager om eerlijk te zijn. Het positieve bespreken is iets wat mij doorgaans beter ligt. Maar vandaag had ik na lange tijd weer eens wat pijnklachten. En aangezien ik nu toch een blogger ben, heb ik besloten om het maar gewoon op te schrijven. Waarom niet toch?

Enkele jaren geleden had ik veel vaker last van pijn, vooral in mijn nek, rug en schouders. Op een bepaald moment was het zo erg dat ik er dagelijks mee te maken kreeg. Je kunt je wellicht voorstellen dat die niet bepaald prettig was. Het is allemaal begonnen toen ik een auto ongeluk kreeg eind 2011. Ik reed op een dijkje bij mij in de buurt. Het is zo’n dijk waar je aan 2 kanten kunt rijden, er rijden dus ook tegenliggers op dezelfde dijk.

Ik reed op de dijk en een tegenligger maakte een kleine uitzwaai naar mijn baan waardoor ik ook moest uitwijken. Ik kwam in een greppel terecht en crashte tegen een lantaarnpaal. Best wel geluk gehad, want als ik niet had uitgekeken was ik zo die dijk afgereden en was het mogelijk nog een stuk erger afgelopen. Toch was het best een flinke klap die ik maakte, de airbags gingen overigens ook uit. 1 kan van de auto lag ook helemaal in puin. Ik was niet echt gewond, maar wel enorm geschrokken natuurlijk. Vanaf dat moment had ik eigenlijk dagelijks last van de schouders, het leek wel of de schrik nog steeds in mijn lichaam zat. Dat is denk ik de beste manier om het te omschrijven.

stressIn deze periode ook niet echt de tijd genomen om hier even van bij te komen, gewoon weer aan het werk. Dat terwijl ik wel nog steeds dagelijks klachten had, voornamelijk in de schouders en nek. Stress op mijn werk zorgde er ook niet echt voor dat mijn klachten minder worden, het leek juist erger te worden. Toen op een gegeven moment besloten om toch maar eens met de huisarts te gaan praten. Die begreep alles en heeft mij doorverwezen naar de fysiotherapeut. Dat leek wel iets te helpen, maar niet heel erg veel. Voor het verminderen van de klachten heb ik ook nog alternatieve therapie gedaan, wat mij persoonlijk enorm geholpen heeft.

Meer over deze behandeling tegen pijn kun je lezen op: http://www.vrijvanpijn.nl/pijnbestrijding-behandeling/

Alhoewel de therapie geholpen heeft, bleek ik toch ook mentaal een beetje in de knoop te zitten en dit heeft er denk ik voor gezorgd dat ik zo lang ben door blijven lopen met de klachten. Mijn werk begon mij namelijk behoorlijk tegen te staan.  De werkdruk was namelijk enorm hoog en de waardering erg laag. Ik was in die tijd ook steeds meer mijn opties aan het verkennen, want er lagen voldoende kansen. Toen de moeilijke beslissing genomen om bij mijn werk te vertrekken en voor 3 maanden te gaan reizen. Binnenkort ga ik eens langs bij Acupunctuur van den Bogaard voor een behandeling.

Gelukkig had ik wat geld opzij gezet om dit te realiseren en dat is de beste beslissing geweest die ik ook gemaakt heb. Niet heeft dit ervoor gezorgd dat ik een totaal andere kant op ben gegaan met mijn werk, ook waren mijn klachten vrijwel direct verdwenen. Wat er nu precies aan de hand was weet ik eerlijk gezegd niet. Ik denk dat het een combinatie was van factoren. Nu ben ik enorm gelukkig met mijn kinderen en het eigenlijk nooit meer pijnklachten. Vanochtend stond ik met een klein beetje pijn in mijn nek en schouders (waarschijnlijk verkeerd gelegen) maar op dat soort moment denk ik altijd weer even terug aan toen.